Neler yeni

IRCForumları - IRC ve mIRC Yardım ve Destek Platformu - İRCforumlari

Duyuru; 📢

Forumda 'Tanıtım Yazısı' şeklinde Sitelerinizin Tanıtımını Yaparak sitenizi yükselte bilirsiniz.İRCForumları Ailesi İyi Forumlar Diler.!

PM Kuralları; 📢

Forumunda yer alan bir konuya istineden kesinlikle (özel mesaj) yolu ile destek talep etmeyiniz, zira bu tip alınan mesajlar kesinlikle cevapsız kalacaktır. İlgili konuya istinaden forumda destek konusu oluşturunuz.

İçerik hk; 📢

Sizde bilgi deneyim sahibi olduğunuz konu ve alanları forumda kolayca paylaşarak daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilir, oluşturduğunuz ticari konular sayesinde kazanç elde edebilirsiniz.

Sosyal Medya Paketleri sohbet sohbet okey zamanı sohbet sohbet Reklam Reklam Reklam Sohbet Zamanı Reklam Reklam

Root

Forum Sahibi
Yönetici
1 Şub 2022
1,296
218
63
www.ircforumlar.com
Evet Arkadaslar genelde Bu Bölümde Konularin Onaylanmasi icin Printler gerekli oldugundan, burdan Print Screen nasil yapilir onu kisaca anlatmak istiyorum.

Öncelikle Print Screen nedir, Print Screen suan Ekranda gördügünüz Seyin resmini cekip bunu Resim olarak Kayit etmek demektir.

1. Klavyemizdeki Print Screen tusuna basiyoruz ve ekran Görüntüsünü Hafizaya aliyoruz. Bu Print Screen Tusu genelde F Tusu Sirasinda Scroll un yaninda oluyor.

Print screen nasil yapilir.jpg

2. Sonra sizce olan bir Cizim Programi acin, Örnek: Paint , PaintNet, Coredraw, Adobe Photoshop, Gimp vs... Ama eger Windows Sürümü kullaniyorsaniz, en kolayi ordan direk Painti acmak. Bunun icin Baslat -> Tüm Programlar -> Donatimlar -> ve Paint secip aciyorsunuz.
JnWE0W.jpg


3. Painti actiktan sonra halen birinci asamada yapmis oldugumuz Hafizada kalan ekran görüntüsünü, Cizim Programimiza aktariyoruz. Bunun icin Ctrl+V yapmamiz yada Menü Cubugundan "Yapistir" a tiklamamiz yetiyor.

4. Resmi Basari ile yapistirdiktan sonra, Isdediginiz düzenleme "ok ekleme, yazi yazma, Büyütme, kücültme,..." gibi Seyler yaptiktan sonra Resmi Menü Cubugundan Dosya -> kaydet den isdediginiz yere kayit edebilirsiniz.

Örnek Print Görntüsü (simdi öylesine IRC Bölümünü yaptim):

0mr2YR.jpg


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Peki bunu yaptim simdi nasil yüklerim diyorsaniz, onuda söylim:

Simdi Masaüstünüzde yada Dosyaya yüklemis oldugunuz resmi dilediginiz Resim Upload Sitesine upload edebilirsiniz.

Örnek Ben Üstde bulunan Ekran Görüntüsünü HizliResim Sitesine upload etdim, ardindan LINK geldi. O Linki alip Forumda Editör Kisminda bulunan

insertimage.gif
Symbolüne basiyoruz Ardindan kücük bir Kutu cikiyor.

O Kutunun icine Linki ekleyip OK diyoruz. Ardindan Resmi Foruma eklemis oluyoruz.

Sonuc:

4b9REp.jpg




Umarim yeterince Kolay Anlatim olmustur

Hayirli Forumlar dilerim
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Üst