![]() | Bu resim küçültülmüştür. Orjinal boyutunu(1080x576) görmek için tıklayın. |

QLED, teknik olarak inorganik kuantum nokta ışık yayan diyotlara sahip, ancak OLED'den farklı olarak kendi ışıklarını yaymazlar. Bunun yerine herhangi bir LCD TV'de olduğu gibi bir aydınlatma ışığı ile aydınlanırlar. Yani QLED teknolojisini, LCD arka ışığının önüne yerleştirilen kuantum noktalardan oluşan renkli bir filtre olarak düşünebilirsiniz. Bu da QLED televizyonların, OLED televizyonlar kadar ince olmamasını açıklıyor.
![]() | Bu resim küçültülmüştür. Orjinal boyutunu(650x365) görmek için tıklayın. |

Avantajları:
- Ultra parlak (1,500nit)
- 49 – 88 inç ekranlarda bulunabiliyor
- İnce değil (25.4 mm)
- Daha az inandırıcı siyahlar
- Düşük yenileme hızı
OLED teknolojisi, televizyon markaları tarafından çok destek görüyor. Daha geçtiğimiz IFA 2017 Fuarı'nda çeşitli ülkelerden gelen 10'dan fazla marka OLED TV setlerini tanıttı. Bu markalar arasında B&O, Loewe, Toshiba, Philips, Panasonic, Skyworth, Sony ve LG gibi teknoloji devleri yer alıyor. Ancak buna karşın QLED daha kısıtlı. Şu an QLED en çok Samsung tarafından destek görüyor. Ayrıca Philips ve Hisense'in de QLED'li modelleri var.
Hangisini almalıyım: QLED TV mi OLED TV mi?
Panel tercihinizde elbette boyut tercihinizin de önemi var. Zira OLED panelleri her televizyon boyutunda bulamıyoruz. Ancak 55 inç, her ikisi tarafından da kullanılan boyut. Bu anlamda 55 inç bir ekran alacaksanız, kuşkusuz OLED TV'leri tercih etmenizi tavsiye ederiz. Elbette öte yandan televizyonlara yüksek fiyat ödeyebileceksiniz, yine OLED panelleri tercih etmenizde fayda var. Bu kıstaslara uymuyorsanız ise QLED TV'leri satın alabilirsiniz.